Mød Magnus

Jeg har siddet i Folketinget siden 2005. Her blev jeg valgt i Næstved som er en del af Storstrøms Amtskreds. Jeg er Socialdemokratiets velfærdsordfører, kommunalordfører og Landdistrikts- og øordfører. Fra den 3. februar 2014 til den 18. juni 2015 var jeg transportminister. Jeg bor i Næstved med min familie.


3 skarpe til Magnus

 

1. Hvad har du lært i din opvækst i Næstved med en far, der var borgmester?

 

- Jeg har fået en kæmpe kærlighed til Næstved og Sydsjælland. Jeg glemmer aldrig, hvor jeg kommer fra. Men jeg har også lært, at der ikke er noget, der kommer af sig selv. Hvert eneste resultat skal der kæmpes for. Derfor synes jeg, det er så vigtigt, at man skal kunne regne med de politikere, man sender ind på Christiansborg. Der skal arbejdes hårdt hver eneste dag. Ellers bryder man den tillid, demokratiet bygger på.

 

2. Hvad vil du give videre til dine egne børn?

 

- Vi har to piger i folkeskolealderen, og hvis der er én ting, jeg prøver at give dem med i livet, er det, at intet er umuligt. Vi møder alle sammen både medgang og modgang, så derfor handler det om at have en indre styrke. Men også om at kunne tage imod en hjælpende hånd, når man har brug for det. Vi er i samme båd i det her liv, og hvis fællesskabet skal fungere, kræver det, at vi er klar til at hjælpe hinanden og at nogen går foran.

 

3. Hvad kan gøre dig glad?

 

- Når jeg kan se helt konkret, at min politik gør en forskel. Enten ved at give arbejdspladser til mennesker, der ellers havde mistet jobbet, eller ved at løfte en hel landsdel. Og så bliver jeg altid glad, når solen skinner og Næstved vinder i fodbold. 

 

Kontakt Magnus Heunicke